Minőségi fa teraszburkolat, WPC teraszburkolat, falburkolat
-

A thermowood fa, azaz a hőkezelt fa előnyei

A thermowood (hőkezelt) fa évtizedekig megtartja szépségét, tartós és hihetetlenül ellenálló a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben. 

A thermowood fa, azaz a hőkezelt fa előnyei


A thermowood (hőkezelt) fa évtizedekig megtartja szépségét, tartós és hihetetlenül ellenálló a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben.  A hőkezelési eljárás során a fát egy vákuum kamrába helyezik. Első lépésként kiszárítják annyira, hogy a termék elérje a 0% nedvességtartalmat, majd megkezdik a hőkezelést. A speciális hőkezelési eljárás során a fát több órán keresztül magas hőmérsékleten hőkezelik, ezután lehűtik és visszahidratálják a fát a megfelelő 5-7%-os nedvességtartalomra. A hőkezelés a faanyag sejtjeinek falát megégeti, így már nem tud abba víz bejutni, ennek köszönhetően megnő a fa élettartama, valamint a fából minden olyan anyag kiég mely a rovaroknak és a gombásodásnak kedvez, így nem kell tartanunk rovar és gomba elterjedésétől sem. Nem utolsó sorban azt is érdemes megemlíteni, hogy az eljárás teljesen vegyszermentes!
Felhasználási lehetőségek: szaunaépítés; burkolatként medence, tó köré, stégekhez, mólókhoz; erkély- és teraszburkolatként; kerti utak és pergolák építéséhez; homlokzatok burkolására.
A thermowood faburkolat nem igényel felületkezelést, azonban az időjárásnak és UV fénynek való kitettség során a faanyag fokozatosan beszürkülhet. Ezt megelőzhetjük ha a thermowood faanyagot Remmers ápolóolajjal és bütüvédővel kezeljük.


Thermowood fa előnyei:

  • kemény, ellenálló felület
  • nagyon tartós, ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben (nagy felületen is!)
  • repedésnek, hasadásnak, vetemedésnek és méretingadozásnak ellenáll
  • alacsony gyantatartalom
  • könnyen megmunkálható
  • a thermowood faanyag élettartama kültéren akár 30 év

 


Vissza az előző oldalra

Polikarbonát lemez +36 70 397 5230
+36 30 458 2134+36 30 458 2134
Teraszburkolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Írjon nekünk vagy kérjen visszahívást!


A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az ÁSZF-t és az adatvédelmi tájékoztatót megismertem, elfogadtam. Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat az adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Teraszburkolatok és falburkolatok

, teraszburkolat széles választékban © Minden jog fenntartva. Weblapkészítés.